Beste rocken i 2017

Rock har forandret seg gjennom årene, det har vi allerede sett nok av eksempler på. Hvor The Beatles tidligere ville blitt klassifisert som rock, så ville de idag blitt klassifisert sannsynligvis som pop. Og det er greit, men det er vi samtidig på de beste rockealbumene i 2017. Det er ikke mange band der som er verdenskjente lenger, slik for eksempel Linkin Park er, eller Nirvana var. Selv om det jo er visse navn der som de aller fleste kjenner til.

En av de mest fascinerende er jo Little Steven, ja han som spilte i Lilyhammer. Hans album “Soulfire” blir ansett som en av de beste som er blitt sluppet i år. Du har også navn som Iggy Pop, han som ser ut til å ikke eie en skjorte. Hans album “Post Pop Depression Live at Royal Albert Hall” kommer på 21 plass på rangeringen av album sluppet i 2017. En annen velkjent artist er Van Morrison med “Roll With The Punches”. Og disse er stiler av musikere som man ville muligens umiddelbart knyttet til den tradisjonelle rocken. Ikke med den rocken som har lyden til Beatles, men den som ble utviklet på 80-tallet blant annet.

Den som blir rangert høyest er Roger Waters med “Is this the Life We Really Want”. Og Waters er jo legendarisk, sammen med endel andre på denne listen, som for eksempel Bob Dylan og David Bowie som jo døde nylig.

Studerer man disse listene nøye så ser man at det er ofte gamle veteraner som kommer høyt opp på disse listene. Kanskje fordi den yngre generasjonen ikke er så interesserte i sjangeren lenger og fordi de ikke klarer å fange essensen i sjangeren. Den er langt mer enn bare lyd og skrik, men har en sjel som man må utvikle gjennom mange års øvelse og som vanskelig kan mestres.