De viktigste bandene

Innflytelser er viktige, der er der man tar sin inspirasjon fra og hvor man får en slags kreativ utløsning når man hører på musikk man liker. Man blir inspirert til å lage musikk selv, uansett om det er rock eller ikke. Det største bandet i historien, både når det kommer til salg og til popularitet er The Beatles, det er ingen som kommer i nærheten. The Beatles forandret musikk generelt, før The Beatles var verden for eldre mennesker, men etter, så ble den de unges domene. Så stor var forandringen. De er jo en av de mestselgende bandene enda, 50 år etter at de brøt opp, noe som sier veldig mye om deres popularitet og musikk.

Etter de så er de mange andre svært bra grupper, du har Led Zeppelin, Bon Jovi, Queen, AC/DC og Rolling Stones, og da nevner vi bare svært få av de mange, mange utrolig talentfulle bandene. Det som er interessant med dem er at de fleste av dem har hatt innflytelse på hverande, på hvordan musikken og lyden har utvikles. Og man kan kanskje si at til tider så har de vært avhengige av hverandres suksess. Grunnen til det er at sjangeren har fått mye mer oppmerksomhet da disse store bandene ble etablerte, noe som ga mindre band sjansen til å fremføre for et publikum som ellers kanskje ikke ville vært så interesserte.

Enda kulere er det jo at disse har konkurrert mot hverandre for markedet, noe som bare har høynet kvaliteten på det de har lagt ut. For jo mer press Queen la på Led Zeppelin, jo mer arbeid la de ned i sin neste skive, og lignende eksempel kan man jo finne overalt. At de pushet hverandre kan man med sikkerhet si. Og det har jo bare vært til vår fordel, med den fantastiske musikken vi har fått.