Utviklingen av rock

Nå er det slik at folk har ulike smaker og ulike oppfattelser om hva bra musikk er og hvordan det skal høres ut. Oppfattelsen om rock er at musikken skal være hard på øret, at det skal skrikes og hoies, men slik er det vel ikke helt, er det vel? Alle sjangre har sine ulike stiler og metoder til å fremføre sin musikk og rock er ikke unntak sånn sett. Om du har hørt Kings of Leon for eksempel så passer vel ikke de helt til beskrivelsen til rock? Eller hva, de har en annen rytme i deres sanger enn hva man typisk sett ville forbinde med rock.

Slik er det jo naturligvis, samme er det med Rolling Stones også. Det er ikke akkurat en slik musikk som banker inn musikken mot øret ditt, men er i stedet langt mer rytmisk enn det. Hva man kan forbinde med rock sånn sett er grupper som Linkin Park eller Nirvana, som har hele fremtoningen som en rockegruppe. Fra den ledende vokalisten til selve musikkstilen. Men det er jo klart at sjangeren har et bredt spekter hvor man kan kategorisere mange ulike stiler under den. Det er jo blant annet det som gjør den til så interessant.

Og rock har jo utviklet seg mye fra den begynte å bli populær. Det er jo slik at for eksempel så kan man kategorisere The Beatles sin musikk under rock, men deres lyd er helt annerledes og ulik den lyden som blir produsert i dag. Men ting utvikler og går under en evolusjon, så det er ikke så overraskende. For utenom sjangeren så er det vel ikke mye som knyter Linkin Park med Beatles, eller hva? Og alle stiler har sin korrekte plass innen musikken og det er plass til alle, for verden ville vært litt kjedeligere uten.