Woodstock

En av de største og mest legendariske festivalene i historien var basert på rock. Woodstock var en musikkfestival i USA i 1969 som hadde over fire hundre tusen deltakere. Og det, bare på to dager, fra den 15 august til den 17. Den var så bra at den fortsatte over til den 18 august siden folk ikke ville forlate festivalen. Det var trettito artister eller grupper som fremførte utendørs over de to dagene og det var en av de hendelsene som virkelig forandre rock og fikk folk til å bli langt mer bevisste på sjangeren og alt som foregikk rundt den.

I tillegg til dette så ble konserten, av ulike grunner, gjort gratis for mennesker som ikke allerede hadde kjøpt billetter. Woodstock var en veldig viktig kulturell og politisk hendelse også, i tillegg til å være en av de største festivalene innen musikk. Dette fordi det skjedde under krigen i Vietnam og den var en del av motkulturen som formerte seg i USA og den vestlige verden generelt. Det var menneskers avslag på den sosiale status quo som regjerte og det var under denne tiden hippier begynte å bli velkjente i verden og som et sosial fenomen.

Det er jo noe som enda blir referert til i populær kultur i dag og som har stått igjen som en slags milepæl på hva folk kan organisere og stable sammen mot noe de føler de må protestere mot. Også her i Norge har man hatt lignende bevegelser og festivaler har blitt etablerte for å feire en slags frihetskjemping mot en regjering man protesterer mot, eller i det minste noen av handlingene deres. Unge mennesker i vår tid refererer til Woodstock som en slags legendarisk og nesten religiøs opplevelse som har skjedd utenfor vår verdensoppfattelse og slik kommer det til å fortsette, siden det tross alt er snart femti år siden festivalen var.